In opdracht van Mateboer Groep BV verzorgt HulstFlier de complete werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties voor het project aan de Louis Armstrongweg – Muziekwijk in Almere. Het voormalige kantoorpand Atrium wordt getransformeerd naar een woongebouw met 48 koopappartementen.

De transformatie maakt deel uit van de plannen van de gemeente Almere om het kantoorgebied aan de Louis Armstrongweg (gelegen langs het spoor bij station Muziekwijk) te veranderen in een woon- en werkomgeving. Gebouw Atrium krijgt in zijn nieuwe leven een andere naam: Plein 54.

Werkzaamheden zijn o.a.: het leveren en monteren van hemelwaterafvoeren, riolering, drinkwaterinstallatie, sanitair en de cv-installatie d.m.v. radiatoren en warmteopwekking door middel van stadsverwarming.

De ventilatie installatie bestaat uit een centrale luchtbehandelingskast met een kanalensysteem naar de in de appartementen gemonteerde Cera CO2 gestuurde units. Deze zeer stille units voorzien in een gezond en comfortabel leefklimaat.

Het gebouw wordt voorzien van geheel nieuwe E-installaties t.b.v. de appartementen en verkeersruimten. Tevens wordt er toegangscontrole en cai/telecominstallatie aangebracht.

 

Opdrachtgever: Mateboer Groep BV
Architect: BDG Architecten
Oppervlakte m2: 20.000
Start werkzaamheden: februari 2021
Oplevering: december 2021