De oorsprong van ons bedrijf ligt in het jaar 1937 toen Herman Hulst een ambachtelijke smederij in Elburg overnam. Van daaruit ontwikkelt zich Hulst Installaties, een allround installatiebedrijf. Een familiebedrijf, bij de oprichting in 1964 zijn naast Herman ook zijn zonen Henk en Rien in het bedrijf werkzaam.

In 1996 treedt Helmig Flier toe als compagnon en wordt de bedrijfsnaam gewijzigd in HulstFlier Installateurs. Onder zijn leiding breiden de activiteiten zich verder uit richting de utiliteitsbouw. Het ambachtelijke werk verandert in technisch hoogwaardig werk, dit vraagt om specialistische kennis. Er worden projectgroepen gevormd die deze kennis verwerven, up-to-date houden en zorgen voor toepassing ervan in de praktijk. Deze projectgroepen vormen de spil in de verder platte organisatie. Door onderlinge samenwerking en afstemming wordt de kennis van iedere vakdiscipline optimaal benut. Hiermee is de transformatie van puur uitvoeringsorganisatie naar meer kennisorganisatie geborgd.

De gestage groei zet door, Henk Hulst heeft zich inmiddels teruggetrokken. In 2012 opent HulstFlier de vestiging in Dordrecht, in 2014 de vestiging in Zwolle. Per 1 januari 2014 is Gerrit Kolkman mede-eigenaar van de vestigingen Elburg en Zwolle. Per januari 2024 hebben Helmig Flier en Gerrit Kolkman zich ook teruggetrokken en is HulstFlier onderdeel geworden van de VDK-groep. Wij blijven echter zelfstandig opereren binnen deze groep en zijn altijd in beweging om opdrachtgevers en klanten professioneel en servicegericht te ondersteunen!