HulstFlier verzorgt voor de Machine Fabriek Elburg B.V. diverse werkzaamheden waaronder een uitgebreide brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Een groot deel van de fabriek wordt voorzien van automatische detectie. De ontruimingsalarminstallatie bestaat uit een groot aantal optische alarmgevers.

Uitdaging voor dit project is het feit dat de installatie aangebracht moet worden in een fabriek van 10.000 m2 welke in bedrijf is en waarbij door de inrichting en de aanwezigheid van vele machines het werkgebied moeilijk bereikbaar is.

Daarnaast zorgen we voor het aanpassen en verbeteren van de warmteopwekking voor de fabriekshallen en de kantoorruimtes. De aanpassingen en verbeterpunten in de installatie hebben als doel de energiekosten en onderhoudskosten te beperken. Verder zullen de aanpassingen ook het comfort van de diverse ruimtes verbeteren doordat de warmteopwekking straks centraal en decentraal wordt geregeld door een complete regelinstallatie. De werkzaamheden bestaan onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Complete regelinstallatie monteren en leveren.
  • Warmteopwekking centraliseren naar 1 ketelhuis inclusief nieuwe verdelers, buffervaten, pompen etc.
  • Koppelen van 4 luchtcompressoren op de cv installatie. Deze compressoren zijn benodigd voor de processen in de fabriek en zijn uitgerust met warmtewisselaars. De restwarmte van de compressoren gaat gebruikt worden voor de verwarming van de fabriek en de kantoren.
  • Vervangen van 3 gasgestookte heaters naar cv gestookte heaters
  • Vervallen van 2 gasgestookte ketels. Hierdoor vervallen ook 2 gasaansluitingen.

 

Opdrachtgever: Machine Fabriek Elburg B.V.
Start: februari 2021
Oppervlakte: 10.000 m2