HulstFlier verzorgde voor de Machine Fabriek Elburg B.V. diverse werkzaamheden waaronder een uitgebreide brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Een groot deel van de fabriek werd voorzien van automatische detectie. De ontruimingsalarminstallatie bestaat uit een groot aantal optische alarmgevers.

Uitdaging voor dit project was het feit dat de installatie aangebracht moest worden in een fabriek van 10.000 m2 welke in bedrijf was en waarbij door de inrichting en de aanwezigheid van vele machines het werkgebied moeilijk bereikbaar was.

Daarnaast zorgden we voor het aanpassen en verbeteren van de warmteopwekking voor de fabriekshallen en de kantoorruimtes. De aanpassingen en verbeterpunten in de installatie hebben als doel de energiekosten en onderhoudskosten te beperken. Verder zullen de aanpassingen ook het comfort van de diverse ruimtes verbeteren, doordat de warmteopwekking nu centraal en decentraal wordt geregeld door een complete regelinstallatie.

We hebben o.a. de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Complete regelinstallatie gemonteerd en geleverd.
  • Warmteopwekking gecentraliseerd naar 1 ketelhuis inclusief nieuwe verdelers, buffervaten, pompen etc.
  • Koppelen van 4 luchtcompressoren op de cv installatie. Deze compressoren zijn benodigd voor de processen in de fabriek en zijn uitgerust met warmtewisselaars. De restwarmte van de compressoren wordt gebruikt voor de verwarming van de fabriek en de kantoren.
  • Vervanging van 3 gasgestookte heaters naar cv gestookte heaters
  • Vervallen van 2 gasgestookte ketels. Hierdoor vervallen ook 2 gasaansluitingen.

 

Opdrachtgever: Machine Fabriek Elburg B.V.
Start: februari 2021
Oppervlakte: 10.000 m2