De Kop Handelskade is een uniek nieuwbouwproject waarbij de stadscampus een verrassende upgrade krijgt. Het drietal gebouwen dat wordt gerealiseerd biedt plaats aan 3000m² kantoorruimte, 76 sociale huurwoningen, 88 studentenwoningen, 2 commerciële ruimten bestemd voor horeca én maar liefst 37 luxe appartementen en 6 luxe penthouses met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Deventer!

 

De Kop Handelskade biedt een gevarieerde mix van wonen, werken en leren, met horeca op de begane grond. Het is een komen en gaan vanuit deze ‘bijenkorf’. Studenten, kantoorpersoneel en bewoners stromen in en uit; via de voetgangerscorridor zwermen ze alle kanten op. Je proeft er een bruisende, ongedwongen sfeer. Dit is een dynamische hotspot waar je elkaar ontmoet! Zowel binnen als buiten worden fijne plekken gecreëerd in de groene openbare ruimtes en verblijfzones. Naast koop- en huurwoningen (o.a. voor studenten) zijn er kantoorruimten en horecaruimten beschikbaar voor (grote) bedrijven en zelfstandige ondernemers.

 

In opdracht van Nijhuis Rijssen is HulstFlier in bouwteam gevraagd om mee te denken aan de ontwikkeling van het project ‘De Kop Handelskade’ en specifiek voor het meedenken, ontwerpen en berekenen van de technische installaties afgestemd op haalbaarheid, kosten van de verschillende bouwblokken en de daarbij behorende klant- of gebruikers wensen.

 

Binnenkort starten we met de uitvoering van de werkzaamheden en verzorgen wij de complete werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties van dit project.

 

Het project is opgedeeld in blokken. In het eerste gebouw aan de Handelskade genaamd ‘’het Blok ‘’ worden diverse kantoorruimtes gerealiseerd. Op het lagere dak aan de voorzijde van het complex komt een terras en de begane grond wordt ingevuld met de ontvangstruimte van het kantoor, horeca en een parkeervoorziening voor de naastgelegen woontoren. Onze werkzaamheden bestaan o.a. uit: Loodgieterswerkzaamheden, sanitaire installatie, Hvac installatie met koeling, verwarming en ventilatie per bouwlaag, toegangscontrole en de elektrotechnische, data en complete BMI installatie.

 

In het middelste blok genaamd ‘’de Frontier’’ en de meest opvallende gebouw uit de rij worden 37 luxe appartementen en 6 luxe penthouses gerealiseerd. Onze werkzaamheden bestaan o.a. uit: Loodgieterswerkzaamheden, sanitaire installatie, vloerverwarming en koeling, wtw ventilatie, toegangscontrole en de elektrotechnische installatie.

 

In het brede complex genaamd ‘’de Linie’’ worden 76 sociale huurwoningen en 88 studio’s gerealiseerd. Voor deze woningen verzorgen wij ook de loodgieterswerkzaamheden, sanitaire installatie, verwarming en koeling, wtw ventilatie, toegangscontrole en de elektrotechnische installatie.

 

Onze opdrachtgever:  Nijhuis Rijssen, Molendijk Noord 92 A, 7461 JE RIJSSEN
Opdrachtgever van het project: Explorius Vastgoedontwikkeling B.V.
Architect: De Zwarte Hond
Start: april 2024
Oplevering: oktober 2026