De woningen aan de Doctor J.P. Thijsselaan en Professor Reinwaardtlaan in Utrecht worden energetisch gerenoveerd. Deze renovatie is een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inspanningen om bestaande woningen in Nederland te verduurzamen en hun ecologische voetafdruk te verminderen. De jaren 30-woningen hebben vaak een charmante uitstraling, maar zijn vaak minder energiezuinig dan moderne woningen. Door middel van slimme ingrepen en moderne technologieën worden de woningen getransformeerd tot energiezuinige en comfortabele woongelegenheden.

In opdracht van Van Wijnen zullen wij de volgende werkzaamheden uitvoeren: Het aanbrengen van co2 gestuurde mechanische ventilatie. Dit systeem zorgt voor een op maat gedoseerde luchtafvoer en -toevoer, waardoor een gezond binnenklimaat wordt gewaarborgd en vochtproblemen worden voorkomen. Dit is vooral belangrijk in oudere woningen waar de natuurlijke ventilatie vaak beperkt is.

Daarnaast zal ook de voeding van de zonnepanelen worden aangebracht. Door zonne-energie te benutten, kunnen bewoners hun elektriciteitsverbruik verminderen en tegelijkertijd hun ecologische impact verminderen.

Ook worden de dakdoorvoeren en de complete riolering in de kruipruimten vervangen

Het is een belangrijke stap om de algehele leefomgeving van de bewoners te verbeteren en de duurzaamheid van de woningen te vergroten.

 

Onze opdrachtgever: Van Wijnen Utrecht
Opdrachtgever van het project: Custodian Vesteda
Start: week 34-2023
Oplevering: week 15- 2024