In opdracht van Mateboer Bouw BV verzorgt HulstFlier de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden voor de in totaal 48 appartementen aan de Drostenstraat in IJsselmuiden.

De appartementen worden voorzien van een Geowarmtepomp . Dit is een gasloos verwarmingssysteem met een ingebouwde warmwatervoorziening. Er wordt vloerverwarming en vraaggestuurde ventilatie aangebracht. Vraaggestuurde ventilatie is een ventilatiesysteem die, als er gemeten wordt dat de luchtkwaliteit niet goed is, automatisch meer gaat ventileren. In de appartementen wordt triple glas aanbracht. Dit glas bestaat uit 3 lagen waartussen een gas zit waardoor extra isolatie ontstaat.

De appartementen hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor het energieverbruik laag is. Ook worden er een aantal zonnepanelen op het dak geplaatst die met een eigen omvormer zijn aangesloten op het stroomnet van het appartement. Hierdoor blijft het elektraverbruik laag. De woningen krijgen energielabel A+++.

De kosten voor energieverbruik voor het appartement zijn beduidend lager dan bij een gemiddeld appartement. Natuurlijk is de daadwerkelijke energierekening sterk afhankelijk van het elektraverbruik van de bewoner.

Onze werkzaamheden zijn o.a.: het leveren en monteren van hemelwaterafvoeren, riolering, waterleidingen, sanitair, vloerverwarming. Warmtepompinstallaties en elektrotechnische installatie. Daarnaast verzorgen wij de CAI en data installatie, de intercom installatie en de pv-installatie.

Onze opdrachtgever: Mateboer Bouw BV
Opdrachtgever van het project: Beter Wonen IJsselmuiden
Architect: De Velde Architecten
Adviseur: Deerns
Oppertvlakte: 1750m2
Start: september 2021
Oplevering: april 2022