HulstFlier verzorgt in opdracht van Van Wijnen Arnhem B.V. de werktuigbouwkundige installaties van de 46 koopappartementen in Ede.

Voor het WFCD (World Food Center)  wordt door aannemer Van Wijnen Arnhem B.V. een appartementen complex gebouwd op vlek K van het WFC terrein. Dit complex wordt naar verwachting eind 2023/begin 2024 opgeleverd.

De verwarming en het warmwater voor het complex wordt geleverd door Warmtebedrijf Ede. De warmte wordt opgewekt door middel van een Bio-energie installatie en dit wordt geleverd tot aan de afgifteset in de meterkast. Vanaf de meterkast wordt de installatie verder door HulstFlier verzorgd. Door middel van vloerverwarming wordt het appartement verwarmd en alle leef vertrekken worden voorzien van een thermostaat, zodat de behaaglijkheid gegarandeerd kan worden.

Ook verzorgen wij het binnen riool en de hemelwaterafvoer, welke wordt uitgevoerd als een gescheiden systeem.

De appartementen worden voorzien van een WTW (warmte terug win) systeem van Comair die wordt aangestuurd door middel van CO2 en luchtvochtigheid. Een WTW-unit is een ventilatieapparaat dat vervuilde lucht in huis afvoert en het vervangt voor schone lucht. De WTW-installatie brengt verse lucht van buiten naar binnen. Voordat deze lucht de woning ingaat, wordt het gefilterd en aangepast naar de gewenste binnentemperatuur.

Ook verzorgen we de ventilatie van de parkeerkelder. Hier worden diverse CO/LPG meters gemonteerd, zodat er een veilige omgeving is voor de toekomstige bewoners.

Onze opdrachtgever: Van Wijnen Arnhem B.V.
Opdrachtgever van het project: WFCD (World Food Center)
Architect: MIX architectuur B.V.
Adviseur: Deern Nederland B.V.
Start: week 40 2022
Oplevering: eind 2023 – begin 2024