In opdracht van bouwbedrijf Knol Bouw voerde HulstFlier de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden uit voor het project ‘Drie levensloopbestendige all-electric-woningen in Wapenveld.’

De all-electric-woningen zijn gasloos, energiezuinig en wekken zelf energie op. Er is geen aardgasaansluiting; de woningen zijn verwarmd met een warmtepompinstallatie van Nilan. Op het dak liggen zonnepanelen. Zo kunnen de energielasten laag blijven. Goed voor het milieu én goed voor de portemonnee.

In een nieuwe aardgasloze woning is de juiste installatie heel belangrijk. In deze woning is de lucht-lucht-warmtepomp van het merk Nilan toegepast. Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht die omgezet wordt in warme binnenlucht.

Naast verwarming zorgt deze pomp ook voor koeling. Dat gebeurt via ventilatiekanalen in de woning. De ventilatie/verwarming geeft geen gevoel van tocht. Bijkomend voordeel is dat de warmtepomp ook zorgt voor ventilatie en de juiste vochtigheidsgraad in huis.

Werkzaamheden waren o.a.: het aanbrengen van de  riolering, de hwa, de water – en de sanitaire installaties, de verwarming installaties d.m.v. elektrische convectoren, de mechanische ventilatie installaties (WTW), de elektrotechnische – en pv-installaties.

 

Onze opdrachtgever: Bouwbedrijf Knol Bouw
Opdrachtgever van het project: Triada
Architect: Ewoning B.V.
Adviseur: Ewoning B.V.
Oppervlakte m²: +/- 80m2 per woning
Start: maart 2020
Oplevering: eind 2020