In opdracht van Frion heeft HulstFlier de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden voor de nieuwbouw van 16 zorgappartementen op het terrein van Frion, locatie IJsselbolder aan de Commissarislaan in Zwolle verzorgd.

Deze nieuwbouw bestaat uit zorgappartementen, verdeeld over 2 woongroepen met een gezamenlijke woonkamer en een keuken.

Per kamer wordt er geventileerd, verwarmd en gekoeld met een Climarad WTW-unit welke is voorzien van een water gevoede wisselaar die is aangesloten op het warmtepompsysteem. Het warmtepompsysteem zorgt voor verwarming en koeling. De gezamenlijke woonkamers en keukens zijn voorzien van vloerverwarming/koeling en geventileerd d.m.v. 2 WTW-units van Zehnder.

Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het warme tapwater wordt bereid d.m.v. een gasgestookte boiler van AO-Smith en door een groeps- circulatieleiding worden de verschillende tappunten voorzien van warm tapwater. Tevens zijn op deze gasgestookte boiler 3 solarpanelen aangesloten die ervoor zorgen dat de boiler wordt voorverwarmd bij zonopbrengst. In de gezamenlijke badkamer per woongroep hebben wij speciale voorzieningen geïnstalleerd, o.a. voor een hoog/laag bad. Ook hebben we de brandmeldinstallatie, de toegangscontrole, de dimbare verlichting en het zorgoproepsysteem van deze woongroepen aangebracht. Op het dak zijn zonnepanelen geïnstalleerd.

 

Opdrachtgever van het project: Frion Zorg
Architect: BDG architecten
Adviseur: Nieman Raadgevende Ingenieurs
Start: Maart 2020
Oplevering: Eind 2020/begin 2021