Voor het project “12 + 16 appartementen in Achterveld” verzorgt HulstFlier de complete werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie (incl. afstemming en engineering).

Voor de Alliantie Ontwikkeling en Woningstichting Leusden worden door aannemer Koopmans Projecten b.v. twee appartementsgebouwen gebouwd. Deze worden naar verwachting voorjaar 2022 opgeleverd. In veld 5 worden 16 huurappartementen gebouwd en in veld 2, 12 huurappartementen.

Voor dit project is gekozen voor een ventilatie warmtepomp van Inventum: de Ecolution Modul-Air in combinatie met vloerverwarming/convectoren. De Inventum warmtepomp is een combinatie van een lucht/water warmtepomp en WTW: dat wil zeggen dat de energie uit de afgezogen lucht vanuit de woning wordt gebruikt voor zowel het opwarmen van de in te blazen verse lucht alsook voor het verwarmen van de vloerverwarming/boiler.

Doordat het 1 complete installatie is en er geen buitendeel op het dak geplaatst hoeft te worden blijft er meer ruimte op het dak over voor zonnepanelen. Hierdoor kan een zeer laag energie verbruik gerealiseerd worden.

Onze opdrachtgever: Koopmans Bouw B.V.
Opdrachtgever van het project: Alliantie Ontwikkeling en Woningstichting Leusden
Architect: Koopmans Bouw b.v./4D architecten
Adviseur: Mosterd- Installatieadvies
Start: januari 2021
Oplevering: januari 2022