In opdracht van Ten Brinke gaan wij de complete werktuigbouwkundige en elektrotechnisch werkzaamheden verzorgen voor de 108 zorgwoningen aan de Porten Houthavenkade.

De woningen zijn onderdeel van het project Houthavenkade in Zaandam en zijn bedoeld voor senioren en mensen met een zorgvraag die zelfstandig willen wonen. In het complex komt een gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten en is thuiszorg op afroep beschikbaar.

Onze werkzaamheden zijn o.a.: het aanbrengen van hwa en vwa afvoeren, de drinkwater installatie incl. hydrofoor, de sanitaire installatie, de vloerverwarming en de warmteterugwinning installatie.

De appartementen worden voorzien een WKO (warmte-koude-opslaginstallatie) installatie. Een warmte-koude-opslaginstallatie is een systeem dat gebruik maakt van bodemenergie. Een WKO-installatie haalt warmte uit de grond. Deze warmte wordt gebruikt om de vloerverwarming in de appartementen mee te verwarmen. In de zomer wordt het systeem ook gebruikt om mee te koelen. De WKO installatie wordt door derden aangebracht.

Daarnaast wordt er een 230/400 volt installatie voor de algemene ruimten en appartementen, een toegangscontrole middels videofoon systeem, een Cai en data installatie, een PV-installatie en een zonweringsinstallatie in de appartementen aangebracht.

 

Onze opdrachtgever: Ten Brinke Bouw BV
Opdrachtgever van het project: Bouwinvest Healthcare Fund
Start: april 2024
Oplevering: januari 2026